İş Geliştirme

Linkedin Reklam Modelleri Nelerdir?

Ceren Nur Aslan Görseli
Ceren Nur Aslan
Son Güncelleme Tarihi :
Linkedin Reklam Modelleri Nelerdir? Görseli
Ceren Nur Aslan Görseli
Ceren Nur Aslan
29.11.2022

Dikkatli bir planlama yapmadan, sosyal medya bazen boşluğa bağırmak gibi gelebilir. Ancak LinkedIn reklamlarını kullanarak markanızın sesinin doğru hedef kitleye ulaştığını garanti edebilirsiniz. Ve bu konuda en etkili karar vericiler ise izleyici kitlesidir.

Mevcut reklam türlerini ve ulaşmanıza yardımcı olabilecek hedef türlerini keşfetmek için LinkedIn reklamları hakkındaki blog yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

LinkedIn Nedir?

LinkedIn, profesyonel iş dünyasının bir araya geldiği yaygın ve eski bir sosyal medya platformudur. İş profesyonellerinin vakit geçirdiği bir platform olduğu için B2B modeline göre iş yapan markaların tercih ettiği bir dijital pazarlama kanalıdır.

Linkedin Reklamları Nedir?

LinkedIn reklam hesabı, reklam faturalarını ödeyeceğiniz para birimini ve hesaba bağladıktan ve LinkedIn şirket sayfasını girdikten sonra URL veya isim yazarak gerçekleştirilir. Şirket hesabınız yoksa kampanyanızı yayınlayamazsınız. Ancak bu aşamada henüz bir şirket sayfanız yoksa seçim yapmadan devam edebilir ve kampanya oluşturma aşamasında seçiminizi yapabilirsiniz.

Linkedin’de Reklam Vermenin Avantajları Nelerdir?

LinkedIn reklam kanalını kullanmanın avantajlarını şöyle özetleyebiliriz:

  • Niş bir kitleye ulaşılır,
  • Firma ve unvan hedeflemesi ile istenilen kişiye tam erişim sağlar,
  • Demografik hedefleme çok doğru ve güvenilirdir.

Linkedin Reklamları (Reklam Türleri) Nelerdir?

LinkedIn, reklam vermek isteyen kişilere çeşitli reklam yerleştirme seçenekleri sunmaktadır.

Size en uygun reklam seçeneğini bulmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Yerel reklamlar olarak da bilinen Sponsorlu İçerik, mobilde veya masaüstünde gezinirken hedef kitlenizin LinkedIn akışında gösterilir. LinkedIn, bu reklamları normal içerikten ayırt etmek için "sponsorlu" olarak etiketler.

Sponsorlu İçerik ile reklam verirken LinkedIn carousel reklamları, tek resim reklamları veya video reklamları şeklinde oluşturabilirsiniz.

Sponsorlu Mesajlaşma

Eskiden sponsorlu InMail olarak bilinen sponsorlu mesajlaşma, LinkedIn üyelerine gelen kutularında doğrudan reklam vermenizi sağlar.

Yapılan araştırmalara göre kullanıcıların %89'u işletmelerin mesajlaşma yoluyla iletişim halinde kalmasını tercih ederken, şirketlerin yalnızca %48'i şu anda müşteriler ve potansiyel müşterilerle bu şekilde etkileşime girmektedir..

Metin Reklamlar

Metin Reklamları, LinkedIn'in masaüstü sürümünde üst ve sağ tarafta gösterilir. Metin reklamları profesyonel bir demografi ile güçlü potansiyel müşteriler oluşturmak için iyi bir seçenektir.

Pazarlamacıların yarısından fazlasının olası satış yaratmayı geliştirmenin en önemli dijital pazarlama hedeflerinden biri olduğunu söylediği göz önüne alındığında, LinkedIn Metin Reklamları ve uygun bir bütçe ile geniş bir ağ oluşturulabilir.

Dinamik Reklamlar

Dinamik Reklamlar, LinkedIn'in kişiselleştirilmiş bir şekilde doğrudan kitlelere hitap eden reklam türüdür. Bir Linkedin üyesinin akışında bir dinamik reklam açıldığında fotoğrafı, işvereninin adı ve iş unvanı gibi kendi kişisel bilgileri hedeflenerek yayımlanan reklamlardır.

Eğer kullanıcılar bu reklamları biraz fazla kişisel bulursa, bu ayrıntıları gizlemek için ayarlarını değiştirebilirler.

Takipçi reklamları ve sponsorlu reklamlar, iki farklı dinamik reklam türüdür.

LinkedIn Reklam Hedefleri Nelerdir?

LinkedIn, reklam verenlerin belirli iş hedefleri etrafında reklam kampanyaları oluşturmasına yardımcı olan nesnel tabanlı reklamcılık kullanmaktadır.

İşletmeler, aslında oldukça bilinen satış hunisinin üç aşamasının tamamında çalışabilir.

Üç ana hedef kampanyası ise şu şekildedir: 

1-Linkedin'de Farkındalık Kampanyaları

Markanızı insanların aklında yer edinmesi için bir tanınırlık reklamıyla başlayabilirsiniz. Bu reklamlar, kitlelerin ürünleriniz, hizmetleriniz ve markanız hakkında konuşmasına yardımcı olmaktadır.

Bu gösterime dayalı kampanyalar sayesinde daha fazla takipçi kazanabilir, görüntülemeleri artırabilir ve daha fazla etkileşim yakalayabilirsiniz.


2-LinkedIn'de Değerlendirme Kampanyaları

Markanıza zaten biraz aşina olan potansiyel müşterileri nitelendirmek istiyorsanız, değerlendirme kampanyalarını seçmelisiniz.

Bu tür reklamlar, reklam verenlerin aşağıdaki hedeflere ulaşmasına yardımcı olmak için optimize edilmiştir:

Web sitesi ziyaretleri: Web sitenizde ve açılış sayfalarınızda daha fazla görüntülenme alabilirsiniz.

Katılım: Beğeni, yorum ve paylaşımların yanı sıra diğer sosyal medya platformlarına ve web sitelerine ziyaretleri teşvik edebilirsiniz.

Video görüntülemeleri: Ofis Çalışmalarınızı, ürünlerinizi ya da istediğiniz bir içeriği video aracılığıyla paylaşabilirsiniz.


3-LinkedIn'deki Dönüşüm Kampanyaları

Olası satışları oluşturmak veya satış sağlamak istediğinizde, bir dönüşüm reklam kampanyası yapabilirsiniz.

Aşağıdaki üç madde hedefinizin karşılanmasına yardımcı olabilir:

1.Müşteri adayı oluşturma: LinkedIn profil verileriyle önceden doldurulmuş formları kullanarak LinkedIn'de potansiyel müşteriler kazanabilirsiniz.

2.Web sitesi dönüşümleri: Daha fazla web sitesi ziyaretçisini bir e-kitap indirmeye, bir bültene kaydolmaya veya bir ürün satın almaya teşvik edebilirsiniz.

3.İş başvurusunda bulunanlar: Bir iş ilanı oluşturarak şirketinizin iş ilanı verdiği haberini paylaşabilirsiniz.


Linkedin Reklamları Kimin İçin?

Linkedin reklamları, reklam vermek isteyen tüm marka ve şirketlerin kullanabileceği bir platformdur. Burada reklam vererek tüm firmalar ve LinkedIn üyesi kullanıcılar ile etkileşime geçebilirsiniz. 

Linkedin’de Reklam Vermek için Günlük Ödememiz Gereken Minimum Bütçe Nedir?

“LinkedIn Reklam Maliyetleri Ne Kadar?” sorusunun cevabı birçok kişi tarafından merak edilmektedir.  

Linkedin’de reklam vermek için ödeyeceğiniz ücret bazı faktörlere göre belirlenmektedir. Bu faktörler ise; hedef kitle, yapacağınız teklif stratejisi, verilecek olan reklamın Linkedin ile olan alaka seviyesi şeklinde sıralanabilir. Kısaca özetleyecek olursak Linkedin’de reklam verirken diğer reklam verenlere teklifte bulunmuş ve bu şekilde de onlarla reklamınızın daha fazla görüntülenmesi için rekabet içerisinde girmiş oluyorsunuz. Yani eğer sizin hedef kitleniz çok fazla rağbet görüyor ise, vermiş olduğunuz reklamın da maliyeti artış göstermektedir. 

Linkedin ve diğer sosyal medya danışmanlık hizmetlerimiz için bu sayfayı inceleyip teklif alabilirsiniz. 

Dijital Sigortacılık E-Bülten

Aylık bültenimizi okumak ve gelişmeleri kaçırmamak için abone olun!

Dijital sigortacılık dünyasındaki gelişmeleri yakından takip edebilir ve ihtiyacınıza en uygun dijitalleşme seçeneklerini belirleyebilirsiniz.

AcerCrea Haftalık Bülten

Sizin İçin

Sigorta Acentelerine Özel Hizmetlerimizi
İnceleyin ve Hemen Teklif Alın!
Sorularınız mı var? Biz buradayız! Çevrimiçi
Merhaba, size yardımcı olabileceğimiz bir konu var mı?
Mesaj gönder